Cégünkről

GreenTyre GreenTyre GreenTyreA GreenTyre Zrt. egy használtgépjármű-gumiabroncsokat újrahasznosító társaság. 2010-ben épült fel Marcaliban a feldolgozó gyár, amelynek kialakításánál főszerepet kapott a fenntartható fejlődés és a XXI. századi technológia alkalmazása. Az 1.200 m2-es használtgumiabroncs-feldolgozóüzem projektje az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A gyár jelenleg évi gyártási kapacitása 20.000 tonna. A GreenTyre-ben alkalmazott technológia kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont volt a környezettudatosság és a környezetvédelem. A GreenTyre céljai közé tartozik, hogy a gumiabroncsok újrahasznosításával csökkenjen a környezetterhelés és környezetszennyezés, illetve tevékenységünk révén új munkahelyek jöjjenek létre.

GreenTyre számára a Környezetvédelmi Felügyelőség évi 20.000 tonna hulladék gumiabroncs újrahasznosítását engedélyezte, amely a Magyarországon évente keletkező összes hulladék gumiabroncs mennyiségének közel 50 százaléka. A gumiabroncsok anyagában történő hasznosítása során évente 3.000 tonna acél és 3.000 tonna textil is keletkezik.

A cég erősségei:

  • Rugalmas ügyfélkezelés
  • Professzionális szakmai és műszaki tanácsadás
  • Egyéni igényekre szabott árak
  • Nyugat-európai minőség
  • XXI. századi technológia
  • Pontos kiszállítás

ceg-tortenet-01 ceg-tortenet-02ceg-tortenet-03A GreenTyre 2012-ben kezdte meg működését a hulladék gumiabroncsok őrléssel történő újrahasznosításának területén. 2013-ban integrált minőség- és környezetirányítási rendszert vezetett be, amelyet jelenleg is alkalmaz. A rendszer megfelel az MSZ EN ISO 90012009 és MSZ EN ISO 14001:2005 szabványok követelményeinek.
A cég elkötelezett a kiváló termékminőség és a fenntartható fejlődés iránt, ami szerepet játszott abban, hogy 2014. februárjában a GreenTyre által létrehozott Zöld Gumi Konzorcium nyerte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség által az Országos Pályaépítési Program keretében kétéves zöld színű gumigranulátum szállítására meghirdetett pályázatát.

EMI Tanusítvány | E.COM Tanusítvány